Kunstcollectie

The Nine ondersteunt vrouwelijke kunstenaressen uit de hele wereld en stelt hun werken graag tentoon.
The Nine heeft zowel een tijdelijke als een permanente tentoonstelling die gecureerd wordt door Stephanie Mannesh van SM Art Advisory.
Onze collectie bevat een breed scala aan werken, van grootschalige canvassen tot kunstwerken gesjord met touwen. Neem een kijkje en verdiep u in de vrouwen die de kunstwerken hebben ontworpen.


Alejandra Aristizabal

Alejandra is geboren in Manizales, Colombia. Ze studeerde beeldende kunst aan de Miami International University of Art & Design waar ze experimenteerde met schilderen, beeldhouwen en fotografie. In 2016 verhuisde ze naar Madrid en behaalde een Master in Communicatie Design aan de IED (Instituto Europea di Design).

Haar studies lieten haar de stoffen en andere natuurlijke materialen van Colombia ontdekken. Alejandra zag de artistieke en sociale mogelijkheden van de Fique plant – Furcraea andina – een plant die inheems is aan de Andes regio in Zuid Amerika en tevens één van de nationale vezels van Colombia. Alejandra besloot met materiaal te gaan werken en vervaardigde prachtige kunstwerken die duurzaamheid en daarmee liefde voor moeder aarde belichamen.

Met haar kunst hoopt ze gesprekken rond natuur, samensmelting en traditionele vaardigheden aan te moedigen. Alejandra woont en werkt in Bogotá, Colombia.


Juliette Lemontey

Juliette Lemontey volgde haar opleiding aan het Regionale instituut voor Schone Kunsten in Valence, Frankrijk met een specialisatie in zink etsen.

Eén van de karakteristieke elementen van haar werk is dat ze nooit elementen uit haar canvas verwijderd. Indien haar canvas oorspronkelijk geschetst is met houtskool, laat ze de oorspronkelijke schets staan in het eindwerk om daarmee imperfecties zichtbaar te maken. Verder maakt ze voor haar werk gebruik van oude canvassen waarbij ze de oude vervaagde kleuren integreert.

Juliette produceert haar eigen schildersmateriaal en de pigmenten die ze gebruikt resulteren in zeer persoonlijke en unieke kleuren, bijvoorbeeld een fluwelen matte zwarte kleur die ze kunstig gebruikt om de haren van haar personages in te kleuren. Juliette’s kunstwerken spelen in op onze fijngevoeligheid, zowel artistiek als esthetisch en als mens. Juliette pendelt tussen Grenoble en Parijs voor werk en privé.


Katie Levinson

Katie Levinson (1985) is een mixed-media artist die architecturale en design elementen versmelt tot conceptuele kunstwerken. Haar werk is minimalistisch, de strakke lijnen en spaarzaam gebruikte objecten spreken in hun soberheid. De systematische indeling raakt aan het diepe menselijke verlangen om ervaringen en omgeving te ordenen. Katie woont en werkt in Brooklyn, NY.


Diana Valarezo

Diana Valarezo is een beeldende kunstenares uit Ecuador. Haar nomadenleven en haar verblijf in China, Senegal, Peru en Myanmar hebben haar reflectie over de symbiose en uitwisseling tussen culturen en hun wederzijdse invloeden versterkt. Diana is afgestudeerd aan de Kunstacademie van de Centrale Universiteit van Ecuador, en behaalde een Diploma aan de CAFA in Beijing 2000. Ze studeerde ook Visuele Antropologie aan de PUCP en Keramiek bij Sonia Céspedes Rossel in Lima. Diana won de eerste prijs voor de Nationale Drukwedstrijd in het Huis van Cultuur van Ecuador in 1993, en kreeg de Eerste Prijs op de Biënnale in Lima, 1997. Diana's artistiek werk is niet statisch, of bevroren door het gebruik van een enkel medium, maar ze reist doorheen haar creaties. Ze maakt gebruik van verschillende media en technieken (schilderkunst, fotografie, gravure, installatie, keramiek, performance) om haar gedachten over de wereld vorm te geven. De vormen en kleuren worden een voorwendsel, een parenthese om ons te laten reizen in haar creatieve wereld. Diana verblijft momenteel in Brussel, België.


VON ALLIN

VON ALLIN is een hedendaagse Duitse minimalistische kunstenares. Haar unieke perspectief op de ongrijpbare essentie van het leven leidt tot sterke, intimiderende en soms speelse kunstwerken. Na haar studies aan de Design Academie in Berlijn, begon VON ALLIN haar carrière in toonaangevende Duitse design agentschappen.

Haar onafgebroken zoektocht naar het perfecte medium om haar minimalistische stijl visueel tentoon te stellen leidden haar naar alle uithoeken van de wereld, met als gevolg dat ze haar carrière in design omruilde voor een in beeldende kunsten. Ze experimenteert met zeer uiteenlopende media en technieken.

Haar persoonlijke strijd om bepaalde emoties, gedachten en situaties te doorgronden zijn een bron van inspiratie. Haar streven om de essentie van het leven vast te leggen verklaart haar passie voor kleuren zoals moge blijken uit haar reeks monochrome schilderijen..

Minimalistische vormgeving vormt hier de perfecte achtergrond voor haar kunst die kracht uitstraalt. VON ALLIN woont momenteel in Bonn, Duitsland.

Onze Partners

Met de steun en medewerking van:

Degroof Petercam
Sisley
Laurent Perrier