Equality Initative

The Nine Equality Initiative is onze non-profitorganisatie die gender- en sociale gelijkheid en diversiteit op alle niveaus van de samenleving bevordert. Leden van The Nine maken automatisch deel uit van het Equality Initiative - een percentage van de lidmaatschapsbijdragen gaat naar het Equality Initiative. Wij organiseren ook een aantal liefdadigheids- en fondsenwervingsevenementen gedurende het jaar, die open zijn voor het publiek.

Naast interne workshops en opleidingen over DE&I steunt het Equality Initiative een aantal liefdadigheidsinstellingen en verenigingen in en buiten België, en verbindt het zich ertoe om aan het einde van elk kalenderjaar alle ingezamelde fondsen aan goede doelen te schenken. Tot nu toe hebben we steun verleend aan:

Centre de Prévention des Violences Conjugales et Familiales (CPVCF)

Centre de Prévention des Violences Conjugales et Familiales (CPVCF)

Dit Belgische initiatief ondersteunt en begeleidt sinds 1977 slachtoffers van huiselijk of familiaal geweld. Met een speciale telefonische hulplijn en een receptie ter plaatse helpt het CPVCF met administratieve procedures, een veilige plek om te praten, voorlichtingsworkshops en, voor vrouwen (met of zonder kinderen), de mogelijkheid van onderdak op een vertrouwelijk adres.

Women for Afghan Women

Women for Afghan Women

Al 20 jaar helpt WAW Afghaanse vrouwen en hun gezinnen die in Afghanistan of als vluchteling in de Verenigde Staten wonen. Dankzij dit initiatief hebben meer dan 1,6 miljoen Afghaanse gezinnen en mannen hun levensomstandigheden zien verbeteren, met name door gezinsadvies, opleiding, onderwijscursussen en juridische ondersteuning.

Promote Ukraine Refugee Team

Promote Ukraine Refugee Team

Sinds maart 2022 organiseert het Equality Initiative twee keer per maand een psychologische steungroep voor vrouwelijke Oekraïense vluchtelingen in België. Naast de therapiesessies biedt de steungroep ook praktische informatie en integratie voor de vrouwen en hun families.

Espace Cultures & Développement (ECD)

Espace Cultures & Développement (ECD)

ECD is een in Brussel gevestigde non-profitorganisatie die zich richt op diversiteit, integratie en sociale cohesie. In het kader van het naschoolse leerprogramma van ECD organiseert The Nine educatieve en fondsenwervende activiteiten met de kinderen van de organisatie.

Amnesty International Belgique

Amnesty International Belgique

Sinds 1961 heeft Amnesty International haar gemeenschap zien groeien tot ongeveer 7 miljoen leden, en we zijn er trots op de Franstalige Belgische tak te ondersteunen met diverse pleitbezorging en campagnes. Dit omvat conferenties, fondsenwerving en politieke debatten.

The Anticancer Fund (ACF)

The Anticancer Fund (ACF)

Deze Belgische stichting zonder winstoogmerk biedt kritisch onderzoek, klinische proeven en zorg voor patiënten die vechten tegen kanker. Voor Wereldkankerdag 2022 heeft het Equality Initiative met ACF samengewerkt voor een speciale inzamelingsactie en evenement.
Onze Partners

Met de steun en medewerking van:

Degroof Petercam
Sisley
Laurent Perrier